Plan de actiune (draft)

0 CORUPTIE

Toti ne dorim o tara curata, vrem schimbare, vrem… dar nu prea avem optiuni. Din pacate nu avem cu cine sa-i schimbam pe cei angajati de noi sa se ocupe de tara. Toti sunt hoti si nu vrem sa-i mai vedem, dar optiunile sunt limitate.

Hai in strada! Ce sa cerem, ce solutii avem?

Cred ca o varianta viabila ar fi ca oricine va veni la guvernare sa o faca “pe semnatura”, sa avem un contract cu ei, pe care daca nu-l  respecta sa fie trasi la raspundere.

Ne trebuie un plan de dezvoltare pe 20 de ani care sa fie respectat de toti cei angajati sa se ocupe de gestionarea  afacerilor tarii. Un plan pe care sa-l votam si care sa produca schimbarile pe care le asteptam cu totii.

Sunt metode, se gasesc solutii pentru urmarirea actiunilor, pentru masurarea rezultatelor. Mai greu e sa-I facem sa accepte o astfel de forma de colaborare…

Cum ii facem sa accepte? Greu, nu cred ca vor dori sa-si asume sa fie corecti, sa nu mai fure, sa nu mai minta… trebuie sa-i facem sa vrea!

Ne bazam pe o mana de oameni raportat la populatia romaniei si asta e un mare dezavantaj. Dar, nu unul ce poate fi transformat in avantaj. Pentru ca, desi putini, suntem reprezentativi din punct de vedere economic si social.

Iata cateva propuneri ce cred ca i-ar putea face sa se lepede de coruptie:

  • Greva generala. Nu mai mergem la servici
  • Greva fiscala. Nu mai platim taxe
  • Greva electorala. Nu mai mergem la vot

Nu vom mai merge la munca, nu vom mai vota, nu vom mai plati taxe! Pana nu veti accepta o forma de “colaborare” transparenta, in avantajul tuturor partilor implicate.

Cred ca asa vom putea atrage atentia entitatilor care au si alte optiuni de negociere, companiilor mari, sindicatelor, antreprenorilor si poate unei majoritati de care avem nevoie pentru a reusi sa facem curatenie.

Nu mai vrem coruptie, ne-am saturat!

Leave a Reply